Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott hús, sütőben sütve recept

Rántott hús, sütőben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • bármilyen hús, amit eddig is rántott húsként kedveltünk, lehet szárnyas vagy sertés (nálunk csirkeszárny volt a kísérleti alany, amit nem mellesleg imádunk)

    A panírozáshoz:

    • kb. 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tej
    • olaj
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tojást felverjük, sózzuk és hozzáöntünk kb. 1/2 dl tejet és szintén 1/2 dl olajat. A szokott módon bepanírozzuk a már előzőleg megtisztított, sózott vagy szükség esetén klopfolt húst. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, melyre még előtte egy kevés olajat eloszlattunk, tényleg jelképes mennyiséget.

    Sütés közben először, a párolódás folyamatában képlékenyebb, így óvatosan bánjunk vele, ha kukucskálunk, mert biztos, hogy fogunk leskelődni! ;)

    Félidőben átlehet fordítani és mikor szép aranybarna, akkor már el is készült a finom rántott húsunk. A lakásban pedig garantáltan kellemes illat fog terjengeni, a sült olajszag helyett és a munkánk is kevesebb lesz vele eztán! ;)

    Tipp:

    Nem tudom ki, hogy van vele Én nem igen szeretem, amikor a rántott hús sütése közben minden tiszta olaj, hiszen fröcsög közben oda is, ahova nem akarjuk :D
    A lakásban terjengő, erő sült szagról már nem is beszélve, ami hideg időben még nehezebben szellőztethető ki.
    Na ezért, ha csak lehet Én eztán a sütőben sütöm ki a rántott finomságokat.
    Nem kell állandóan fordítgatni, szedegetni.

    Viszont éppen olyan finom lesz a végeredmény, mint ahogyan mindnyájan szeretjük a rántott húst!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá