Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott hús kicsit másképp, hercegnőburgonyával recept

Rántott hús kicsit másképp, hercegnőburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg Csirkemell filé vagy sertéskaraj

    Panírhoz:

    • liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa, szezámmag
    • pár csepp olaj

    Hercegnőburgonya

    • 1,5 kg krumpli
    • vaj
    • só, bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • tej vagy tejföl

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük, besózzuk és a szokott módón bepanírozzuk. Készíthettünk töltött rántott húst is, ebben az esetben kettéhajtjuk és sonkával és sajttal töltjük, majd így panírozzuk.

    Sütőpapíros tepsibe helyezzünk, mindkét oldalára csepegtetünk pár csepp olajat. 180 fokon 45 percig sütjük, de fél időnél megfordítjuk. Nagyon finom és a legjobb nem terjeng órákig az olaj szag a lakásban.

    A krumplit megfőzzük, összetörjük és krumplipürének elkészítjük, de pluszban hozzáadunk egy tojássárgáját is. Majd habnyomó zsákban töltjük és csillagcsövön kinyomjuk sütőpapírra. 200 fokon 20- 30 percig sütjük.

    Tipp:

    A rántott sajtot is készíthetjük sütőben, a fentiek szerint, de annak elég 20 perc sütés és isteni finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá