Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkeszárnyak recept

Rántott csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkeszárny
    • finomliszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A szárnyakat megtisztítom, a szárnyvégeket levágom, majd a megmaradó szárnyat egy erős mozdulattal az ízülettel ellentétes irányba hajlítva kifordítom.

    Az a jó, ha a csontok átszúrják a bőrt és a végük kibújik.

    Ekkor kettévágom és a középső szárny részből a vékonyabbik csontot kihúzom, úgy hogy a hossztengelye körül megforgatom.

    Ezután a másik csont mentén letolom a húst egészen a porcig, úgy hogy kiforduljon és a bőrös fele kerüljön belülre és a hús a csont végénél kis golyót képezzen.

    Ugyanezt elvégzem a szárny másik darabjánál is, hasonló módon kifordítom a húst, letolva egészen a csont végéig.

    Ha ily módon mindegyiket elkészítettem, megsózom, esetleg borsozom, vagy tetszés szerint fűszerezem, majd a csontnál fogva a szokásos módon panírozom, azaz lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

    Bőséges mennyiségű forró olajban aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem.

    Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy mártással tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá