Rántott csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rántott csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A szárnyakat megtisztítom, a szárnyvégeket levágom, majd a megmaradó szárnyat egy erős mozdulattal az ízülettel ellentétes irányba hajlítva kifordítom.

Az a jó, ha a csontok átszúrják a bőrt és a végük kibújik.

Ekkor kettévágom és a középső szárny részből a vékonyabbik csontot kihúzom, úgy hogy a hossztengelye körül megforgatom.

Ezután a másik csont mentén letolom a húst egészen a porcig, úgy hogy kiforduljon és a bőrös fele kerüljön belülre és a hús a csont végénél kis golyót képezzen.

Ugyanezt elvégzem a szárny másik darabjánál is, hasonló módon kifordítom a húst, letolva egészen a csont végéig.

Ha ily módon mindegyiket elkészítettem, megsózom, esetleg borsozom, vagy tetszés szerint fűszerezem, majd a csontnál fogva a szokásos módon panírozom, azaz lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

Bőséges mennyiségű forró olajban aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem.

Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy mártással tálalom.