Rántott csirkeszárnyak ropogós bundában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkeszárny
- 2 dl tejszín
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 tk fűszer pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- kukoricaliszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, gm zsemlemorzsa a panírozáshoz
- napraforgó olaj a sütéshez
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, az ízületeknél elvágom és egy tálba teszem. Meglocsolom a szárnyakat a tejszínnel, hozzáadom a petrezselyemzöldet, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, alaposan összekeverem és hűtőbe teszem.
A panírozás a jól megszokottak szerint történik, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, aztán mehetnek is lubickolni a forró olajba.
Friss salátával, krumplipürével és különböző mártogatósokkal kínálom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.