Rántott csirkeszárnyak ropogós bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 tk fűszer pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kukoricaliszt, tojás, gm zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, az ízületeknél elvágom és egy tálba teszem. Meglocsolom a szárnyakat a tejszínnel, hozzáadom a petrezselyemzöldet, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, alaposan összekeverem és hűtőbe teszem.

A panírozás a jól megszokottak szerint történik, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, aztán mehetnek is lubickolni a forró olajba.

Friss salátával, krumplipürével és különböző mártogatósokkal kínálom.

Jó étvágyat!