Rántott csirkemell és karfiol burgurral recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg karfiol
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 dl burgul
- só, bors
- 1 teáskanál köménymag
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál lisz
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.
A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.
Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.
Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.
A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.