Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkemell és karfiol burgurral recept

Rántott csirkemell és karfiol burgurral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg karfiol
    • 50 dkg csirkemell filé
    • 2 dl burgul
    • só, bors
    • 1 teáskanál köménymag
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál lisz
    • 4 dl étolaj

    Elkészítése:

    A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.

    A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

    Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

    Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.

    Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.

    Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.

    A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok.

    Tipp:

    A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá