Rántott csirkemell és karfiol burgurral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg karfiol
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 dl burgul
- só, bors
- 1 teáskanál köménymag
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál lisz
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.
A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.
Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.
Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.
A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »