Rántott csirkemell és karfiol burgurral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg karfiol
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 dl burgul
- só, bors
- 1 teáskanál köménymag
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál lisz
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.
A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.
Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.
Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.
A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










