Rántott csirkemell és karfiol burgurral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl burgul
  • só, bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál lisz
  • 4 dl étolaj

Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.

A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.

Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.

Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.

A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.

Tipp:

A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.