Rakott brokkoli csirkemell csíkokkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 360 g rizs
- 25 dkg reszelt sajt
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g margarin
- 1 tk mustár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- kevés zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába nyomjuk, sóval és borssal kiskanál segítségével összetörjük.
Ezt, a felaprított petrezselymet és a margarint beleforgatjuk a rizsbe.
A csirkemellet vékonyabb csíkokra vágjuk és befűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, megszórjuk zsemlemorzsával. A rizs 2/3-át a tepsi aljára helyezzük, erre kerülnek a fűszeres csirkemell csíkok és az ízlésesen elhelyezett félkészre főtt brokkoli rózsák is.
A maradék rizst a rózsák közé szórjuk. Az öntethez a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a mustárt, a reszelt sajtot, petrezselymet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg ebbe is nyomhatunk egy gerezd fokhagymát, majd a rakott brokkolira öntjük. 180 C-on, kb. 30-35 percig sütjük.
Tipp:
Tetszőlegesen variálható a zöldség és a hús is !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »