Rakott brokkoli csirkemell csíkokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 360 g rizs
- 25 dkg reszelt sajt
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g margarin
- 1 tk mustár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- kevés zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába nyomjuk, sóval és borssal kiskanál segítségével összetörjük.
Ezt, a felaprított petrezselymet és a margarint beleforgatjuk a rizsbe.
A csirkemellet vékonyabb csíkokra vágjuk és befűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, megszórjuk zsemlemorzsával. A rizs 2/3-át a tepsi aljára helyezzük, erre kerülnek a fűszeres csirkemell csíkok és az ízlésesen elhelyezett félkészre főtt brokkoli rózsák is.
A maradék rizst a rózsák közé szórjuk. Az öntethez a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a mustárt, a reszelt sajtot, petrezselymet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg ebbe is nyomhatunk egy gerezd fokhagymát, majd a rakott brokkolira öntjük. 180 C-on, kb. 30-35 percig sütjük.
Tipp:
Tetszőlegesen variálható a zöldség és a hús is !