Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell recept

Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet pulykamell
    • 1 cs gesztenyepüré
    • fél dl főzőtejszín (főző)
    • pár szem aszaltszilva
    • só, bors , olaj
    • bacon
    • aszalt gyümölcsök
    • méz
    • őrölt fahéj
    • kb 1 dl víz
    • 1 kk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A pulykamellet kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk.  A gesztenyét összenyomkodjuk és belekeverjük a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket. Rákenjük a húsra és feltekerjük. Baconnal körbetekerjük, majd tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá.
    Alufóliával lefedve megpároljuk.
    Közben elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. 2 csomag vegyes és 1 csomag aszalt szilvát kisebb lábosban feltesszük párolódni. 2 evőkanál mézzel , őrölt fahéjjal és a vízzel . Ha megpuhult belekeverjük a keményítőt pár percet sűrítjük. Közben ha megpárolódott a mell levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a bacont. Szeletelve a mézes gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá