Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 2 szelet pulykamell
- 1 cs gesztenyepüré
- fél dl főzőtejszín (főző)
- pár szem aszaltszilva
- só, bors , olaj
- bacon
- aszalt gyümölcsök
- méz
- őrölt fahéj
- kb 1 dl víz
- 1 kk étkezési keményítő
Elkészítése:
A pulykamellet kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk. A gesztenyét összenyomkodjuk és belekeverjük a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket. Rákenjük a húsra és feltekerjük. Baconnal körbetekerjük, majd tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá.
Alufóliával lefedve megpároljuk.
Közben elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. 2 csomag vegyes és 1 csomag aszalt szilvát kisebb lábosban feltesszük párolódni. 2 evőkanál mézzel , őrölt fahéjjal és a vízzel . Ha megpuhult belekeverjük a keményítőt pár percet sűrítjük. Közben ha megpárolódott a mell levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a bacont. Szeletelve a mézes gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.