Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell

Hozzávalók:

  • 2 szelet pulykamell
  • 1 cs gesztenyepüré
  • fél dl főzőtejszín (főző)
  • pár szem aszaltszilva
  • só, bors , olaj
  • bacon
  • aszalt gyümölcsök
  • méz
  • őrölt fahéj
  • kb 1 dl víz
  • 1 kk étkezési keményítő

Elkészítése:

A pulykamellet kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk.  A gesztenyét összenyomkodjuk és belekeverjük a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket. Rákenjük a húsra és feltekerjük. Baconnal körbetekerjük, majd tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá.
Alufóliával lefedve megpároljuk.
Közben elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. 2 csomag vegyes és 1 csomag aszalt szilvát kisebb lábosban feltesszük párolódni. 2 evőkanál mézzel , őrölt fahéjjal és a vízzel . Ha megpuhult belekeverjük a keményítőt pár percet sűrítjük. Közben ha megpárolódott a mell levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a bacont. Szeletelve a mézes gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.