Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka alsó comb szalonnával, fokhagymával recept

Pulyka alsó comb szalonnával, fokhagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db kisebb pulyka alsó comb
    • 6-8 db duci fokhagyma
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 25 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    Egy agyagedényt hideg vízbe áztatunk legalább 45 percig, közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellet hosszan, mélyen bevágjuk mindkét oldalát, majd megsózzuk.

    A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna harmadát felkockázzuk és a bevágásokba tesszük a fokhagymával együtt.

    A megtűzdelt húsokat beletesszük az agyagedénybe, mellészórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket, majd rákarikázzuk a vöröshagymát. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rátesszük a combokra. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük és betesszük a sütőbe.

    200 fokon kb 50 percig sütjük, majd fedő nélkül robogósra pirítjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá