Pulyka alsó comb szalonnával, fokhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb pulyka alsó comb
  • 6-8 db duci fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

Egy agyagedényt hideg vízbe áztatunk legalább 45 percig, közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellet hosszan, mélyen bevágjuk mindkét oldalát, majd megsózzuk.

A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna harmadát felkockázzuk és a bevágásokba tesszük a fokhagymával együtt.

A megtűzdelt húsokat beletesszük az agyagedénybe, mellészórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket, majd rákarikázzuk a vöröshagymát. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rátesszük a combokra. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük és betesszük a sütőbe.

200 fokon kb 50 percig sütjük, majd fedő nélkül robogósra pirítjuk a tetejét.