Prágai sonkával töltött, baconbe csavart csirkerolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt, prágai sonka
- 10 dkg bacon
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj az öntethez
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- pár zsályalevél
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- A salátához:
- 10 dkg ruccola saláta
- A dresszinghez:
- só
- 5 kapribogyó összevágva
- citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.
Az öntetet elkészítem a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel, meg zsályával. A húst 2 baconre teszem és ráteszem a sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm, hogy ne essen szét. Ehhez használjunk fogpiszkálót.
A serpenyőben vajat hevítek és a rolókat ráteszem. Megborsozom és mindkét oldalát átsütöm, úgy, hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm. 4 róló lesz ebből a mennyiségből.
Elkészítem a saláta öntetet: 3 ek olívaolajat, kevés sót, 5 nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével.