Prágai sonkával töltött, baconbe csavart csirkerolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt, prágai sonka
- 10 dkg bacon
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj az öntethez
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- pár zsályalevél
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- A salátához:
- 10 dkg ruccola saláta
- A dresszinghez:
- só
- 5 kapribogyó összevágva
- citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.
Az öntetet elkészítem a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel, meg zsályával. A húst 2 baconre teszem és ráteszem a sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm, hogy ne essen szét. Ehhez használjunk fogpiszkálót.
A serpenyőben vajat hevítek és a rolókat ráteszem. Megborsozom és mindkét oldalát átsütöm, úgy, hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm. 4 róló lesz ebből a mennyiségből.
Elkészítem a saláta öntetet: 3 ek olívaolajat, kevés sót, 5 nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »