Prágai sonkával töltött, baconbe csavart csirkerolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt, prágai sonka
  • 10 dkg bacon
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj az öntethez
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár zsályalevél
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • A salátához:
  • 10 dkg ruccola saláta
  • A dresszinghez:
  • 5 kapribogyó összevágva
  • citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.

Az öntetet elkészítem a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel, meg zsályával. A húst 2 baconre teszem és ráteszem a sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm, hogy ne essen szét. Ehhez használjunk fogpiszkálót.

A serpenyőben vajat hevítek és a rolókat ráteszem. Megborsozom és mindkét oldalát átsütöm, úgy, hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm. 4 róló lesz ebből a mennyiségből.

Elkészítem a saláta öntetet: 3 ek olívaolajat, kevés sót, 5 nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével.