Pórés-mustáros csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 1 nagyobb póréhagyma
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 ek őrölt fehér mustármag por
- 2 ek kukoricaolaj
- 2 dl (lm) tejszín
- 1,5 dl víz
- 1 tk dijoni magos mustár
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztben meghempergetjük.
Az olajat felhevítjük, és a csirkemellet aranybarnára sütjük benne.
Ha a hús átsült, hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet és a magos mustárt. Óvatosan elkeverjük, és takarék lángon addig főzzük, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.
Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, vagy (gm) tésztával forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.