Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns csirkecombok recept

Pikáns csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db csirkecomb félbe vágva
    • 2 szál sárgarépa
    • 5-10 dkg sajt reszelve
    • vágott petrezselyemzöld

    Mártáshoz:

    • ketchup
    • őrölt bors
    • 1 ek méz
    • bő fél dl vörösbor (ízlés szerint lehet több is)
    • kevés olaj
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor

    Elkészítése:

    Egy tálkában összekeverjük a mártás hozzávalóit. Sózni nem szoktam, mert a ketchup elég sós ahhoz, hogy ízt adjon a húsnak.

    Előkészítjük a sütőtálat (én jénait használtam aminek teteje is van), majd a combokat alaposan belemártogatjuk a mártásba, majd egymás mellé sorakoztatjuk a sütőtálban. A sárgarépákat megtisztítjuk, darabokra vágjuk és a hús mellé szórjuk.

    Lefedjük a tálat és előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb egy órát sütjük kis lángon. Megnézzük és ha a hús megpuhult, akkor a fedő már nem kell, jöhet a tetejére a reszelt sajt. Ezzel már csak pár percet sütjük nagyobb lángon, hogy a sajt megolvadjon a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá