Pikáns csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb félbe vágva
  • 2 szál sárgarépa
  • 5-10 dkg sajt reszelve
  • vágott petrezselyemzöld

Mártáshoz:

  • ketchup
  • őrölt bors
  • 1 ek méz
  • bő fél dl vörösbor (ízlés szerint lehet több is)
  • kevés olaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor

Elkészítése:

Egy tálkában összekeverjük a mártás hozzávalóit. Sózni nem szoktam, mert a ketchup elég sós ahhoz, hogy ízt adjon a húsnak.

Előkészítjük a sütőtálat (én jénait használtam aminek teteje is van), majd a combokat alaposan belemártogatjuk a mártásba, majd egymás mellé sorakoztatjuk a sütőtálban. A sárgarépákat megtisztítjuk, darabokra vágjuk és a hús mellé szórjuk.

Lefedjük a tálat és előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb egy órát sütjük kis lángon. Megnézzük és ha a hús megpuhult, akkor a fedő már nem kell, jöhet a tetejére a reszelt sajt. Ezzel már csak pár percet sütjük nagyobb lángon, hogy a sajt megolvadjon a tetején.