Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pestos pulya ropogós recept

Pestos pulya ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 6-8 ek piros pesto
    • zsemlemorzsa
    • olívaolaj

    Salátához:

    • 1 kápia paprika
    • 3 sonka hagyma
    • fél kígyóuborka
    • balzsamecet
    • méz
    • bors
    • olíva olaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba beleteszem a piros pestot, majd a húsokat megforgatom benne. Figyeljünk, hogy mindenhol jól bevonja a pesto. Ezután egy nagyobb zacskóba beleöntök zsemlemorzsát és a húsokat, lehetőleg nem egyszerre, szintén beleteszem. Most már csak rázogatni kell, mert így a morzsa szép egyenletesen bevonja a húsokat.
    A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit helyezek bele, amit meglocsolok olíva olajjal. Amikor az olaj serceg beleteszem a húsokat és nagyjából 15 percig szép ropogósra sütöm.

    Amíg a hús sül, össze lehet állítani a salátát. Ehhez a paprikát és az uborka vékony csíkokra vágom, a hagymát karikázom. Az öntet a végén kerül rá, de 5-6 percig álljon, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá