Pestos pulya ropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 6-8 ek piros pesto
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

Salátához:

  • 1 kápia paprika
  • 3 sonka hagyma
  • fél kígyóuborka
  • balzsamecet
  • méz
  • bors
  • olíva olaj

Elkészítése:

A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba beleteszem a piros pestot, majd a húsokat megforgatom benne. Figyeljünk, hogy mindenhol jól bevonja a pesto. Ezután egy nagyobb zacskóba beleöntök zsemlemorzsát és a húsokat, lehetőleg nem egyszerre, szintén beleteszem. Most már csak rázogatni kell, mert így a morzsa szép egyenletesen bevonja a húsokat.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit helyezek bele, amit meglocsolok olíva olajjal. Amikor az olaj serceg beleteszem a húsokat és nagyjából 15 percig szép ropogósra sütöm.

Amíg a hús sül, össze lehet állítani a salátát. Ehhez a paprikát és az uborka vékony csíkokra vágom, a hagymát karikázom. Az öntet a végén kerül rá, de 5-6 percig álljon, hogy az ízek összeérjenek.