Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt csirkecomb padlizsános mártással recept

Párolt csirkecomb padlizsános mártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 db padlizsán
    • 1 dl víz
    • kakukkfű
    • bors
    • majoránna
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 3 kk ételízesítő
    • Kb 1 dl tejföl, vagy főzőtejszín
    • étkezési keményítő
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 kg csirke comb

    Elkészítése:
    Vettem másfél fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát aprítógéppel finomra vágtam (a munka könnyítése érdekében adtam hozzá 1 dl vizet), 1 kg csirkecombot tettem a pároló serpenyőbe, arra az aprított hagymát, egy nagyon pici csipet kakukkfüvet raktam rá, és borsot, majorannát. Az egészhez hozzáadtam a sárgarépát, egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltam, szórtam rá 3 kávéskanál ételízesítőt, amiben a só is benne van, és fedő alatt pároltam, míg a hús rendesen meg nem puhult.
    Közben a meghámozott padlizsánt kockára vágtam, lesóztam. A húst, amikor a leve jórészt elfőtt és még épp nem vált le a csontról, kiszedtem, a lecsepegtetett padlizsánt beletettem a hús helyére annyi lével kiegészítve, hogy épp elfedje a padlizsánkockákat. Rövid párolás után (kb negyed óra forrás) a répát és a padlizsánt kiszedtem külön kistálba, két kanál tejföllel (ha van főzőtejszín, azt is szoktam helyette használni), 2 dl hideg vízzel és 1 ek. étkezési keményítővel botmixerrel összekevertem. Ilyenkor már látszik, hogy milyen sűrű az anyag, ha a mixer nem viszi, folyadék kell még hozzá, ami nyugodtan lehet víz is, csak “szaporítás” esetén utólagos fűszerezés válhat szükségessé. A masszát visszaöntve a serpenyőbe épp egy picit kell “megrottyantani”keményítővel.
    Köretnek zöldséges rizst lehet ajánlani,(én a zöldséget külön tálaltam).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá