Paradicsomos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg karaj vagy csirkemell filé
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg trapista, vagy mozzarella
- 1 vöröshagyma
- 3 ek. olivaolaj
- só, bors
- grill fűszerkeverék
- friss, apróra vágott bazsalikom
- csipet kakukkfű
- Csipet oregano
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük grill fűszerkeverékkel, és forró zsiradékon hirtelen elősütjük
A hagymát apróra, a paradicsomot kis kockára vágjuk.
A hús zsirjában megpároljuk a hagymát, majd ráöntjük a kockára vágott paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel, és lassan félkészre pároljuk. Sűrű krémes állagú legyen.
Egy hőálló tálba öntjük a paradicsomot, ráhelyezzük az elősütött húsokat. 1-2 paradicsomot felkarikázunk és a sajttal felváltva a húsra rakjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Körete lehet hasábburgonya, vagy spagetti
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









