Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos-édesköményes húsgombóc recept

Paradicsomos-édesköményes húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg pulykamell
    • 1/2 tk édesköménymag
    • 15 dkg répa
    • 5 dkg dió
    • 10 dkg zabpehely
    • só, bors

    Szószhoz:

    • 1 doboz paradicsom
    • 1/2 doboz víz
    • 1 édeskömény
    • 1 répa
    • 1 fej lilahagyma
    • petrezselyemzöld
    • parmezán

    Elkészítése:

    A húsgombóc összetevőit beletettem a késes aprítóba, összedolgoztam, diónyi gombócokat formáztam, kevés olajon megsütöttem, majd tányérra szedtem.

    A felcsíkozott édesköményt a felaprított hagymával és a felkarikázott répával kevés olajon átforgattam, fedő alatt 5 percet pároltam.

    Beleöntöttem a paradicsomot és egy paradicsomosdoboznyi vizet, beleraktam az összes gombócot, lefedtem és 10 percig pároltam közepes lángon.

    A végén reszeltem rá parmezánt és megszórtam petrezselyemzölddel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá