Paradicsomos-édesköményes húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 30 dkg pulykamell
  • 1/2 tk édesköménymag
  • 15 dkg répa
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg zabpehely
  • só, bors

Szószhoz:

  • 1 doboz paradicsom
  • 1/2 doboz víz
  • 1 édeskömény
  • 1 répa
  • 1 fej lilahagyma
  • petrezselyemzöld
  • parmezán

Elkészítése:

A húsgombóc összetevőit beletettem a késes aprítóba, összedolgoztam, diónyi gombócokat formáztam, kevés olajon megsütöttem, majd tányérra szedtem.

A felcsíkozott édesköményt a felaprított hagymával és a felkarikázott répával kevés olajon átforgattam, fedő alatt 5 percet pároltam.

Beleöntöttem a paradicsomot és egy paradicsomosdoboznyi vizet, beleraktam az összes gombócot, lefedtem és 10 percig pároltam közepes lángon.

A végén reszeltem rá parmezánt és megszórtam petrezselyemzölddel.