Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos csípős csirkeszárnyak recept

Paradicsomos csípős csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tisztított csirkeszárny

    A paradicsomos páchoz

    • 2 dl paradicsom püré
    • (nálam házilag készített ketchup)
    • 1 ág kakukkfű
    • chili paprika (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors
    • 2 ek szójaszósz
    • 2 ek méz
    • friss bazsalikom levélkék
    • 2 ek olíva olaj
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.

    A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk, majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat, de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény.

    Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok felületét. Friss salátával és párolt rizzsel kínáltam. Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat!

    Tipp:

    Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
    Gyorsan elkészül, ezért is nagyon kedveljük :D No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon :)

    Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával, párolt rizzsel kínálva nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá