Paradicsomos csípős csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított csirkeszárny

A paradicsomos páchoz

  • 2 dl paradicsom püré
  • (nálam házilag készített ketchup)
  • 1 ág kakukkfű
  • chili paprika (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • friss bazsalikom levélkék
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni

Elkészítése:

A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.

A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk, majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat, de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény.

Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok felületét. Friss salátával és párolt rizzsel kínáltam. Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat!

Tipp:

Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
Gyorsan elkészül, ezért is nagyon kedveljük :D No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon :)

Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával, párolt rizzsel kínálva nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.