Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás csirkeszárnyak recept

Paprikás csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Csirkeszárny:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 kk ételízesítő
    • 2 csapott ek pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt

    A galuskához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg kukoricaliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek étolaj vagy zsír

    Elkészítése:

    csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

    A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

    Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

    Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat. Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk.

    Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.

    Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá