Paprikás csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Csirkeszárny:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 csapott ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

A galuskához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek étolaj vagy zsír

Elkészítése:

csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat. Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk.

Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!