Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás csirke recept

Paprikás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,75 kg csirkecomb
    • 5 dkg tyúkzsír
    • 15 dkg vöröshagyma
    • 2 ek pirpspaprika
    • 1 ek só
    • 4 szem paradicsom
    • 1 vagy 2 zöld paprika
    • 2 dl tejföl
    • 2,5 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    Az előkészített csirkéket megmossuk, feldaraboljuk.

    A felhevített zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, kevés sóval megintve pároljuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprika felét, fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel (szárnyas alaplével) felengedve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaposan lecsurgatott csirkehúst.

    Sóval ízesítve, fedő alatt kevés lében pároljuk. Párolás közben a levét pótoljuk. Készre párolás előtt beletesszük a többi zöldpaprikát és a paradicsomot. Átszűrjük, tejfölös habarással sűrítjük, utánízesitjük és kiforraljuk. Forrón, galuskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá