Paprikás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1,75 kg csirkecomb
  • 5 dkg tyúkzsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 ek pirpspaprika
  • 1 ek só
  • 4 szem paradicsom
  • 1 vagy 2 zöld paprika
  • 2 dl tejföl
  • 2,5 dkg finomliszt

Elkészítése:

Az előkészített csirkéket megmossuk, feldaraboljuk.

A felhevített zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, kevés sóval megintve pároljuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprika felét, fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel (szárnyas alaplével) felengedve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaposan lecsurgatott csirkehúst.

Sóval ízesítve, fedő alatt kevés lében pároljuk. Párolás közben a levét pótoljuk. Készre párolás előtt beletesszük a többi zöldpaprikát és a paradicsomot. Átszűrjük, tejfölös habarással sűrítjük, utánízesitjük és kiforraljuk. Forrón, galuskával tálaljuk.