Őzgerincben sült gombás csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 7 vékony szelet sonka
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- Az őzgerinc kikenéséhez:
- olaj
- szóráshoz: zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk. A gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst,a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. Majd egy kissé kihűtjük.
A tojásokat felverjük,a tejföllel ,reszelt sajttal, petrezselyemzölddel ,1-2 ek. liszttel összekeverjük és hozzákeverjük a gombás húscsíkokhoz.
Az őzgerincet kiolajozzuk,morzsával megszórjuk,a sonka szeletekkel kibéleljük úgy,hogy mindkét felén a széleken túl lógjon.
Beleöntjük a csirkés masszát,egyenletesen elsimítjuk. A lelógó sonkát ráhajtjuk,még 2 szelettel befedjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Addig süssük,míg a sonka szép színt kap. (bacon szalonnával is készíthetjük)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »