Őzgerincben sült gombás csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 7 vékony szelet sonka
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- Az őzgerinc kikenéséhez:
- olaj
- szóráshoz: zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk. A gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst,a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. Majd egy kissé kihűtjük.
A tojásokat felverjük,a tejföllel ,reszelt sajttal, petrezselyemzölddel ,1-2 ek. liszttel összekeverjük és hozzákeverjük a gombás húscsíkokhoz.
Az őzgerincet kiolajozzuk,morzsával megszórjuk,a sonka szeletekkel kibéleljük úgy,hogy mindkét felén a széleken túl lógjon.
Beleöntjük a csirkés masszát,egyenletesen elsimítjuk. A lelógó sonkát ráhajtjuk,még 2 szelettel befedjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Addig süssük,míg a sonka szép színt kap. (bacon szalonnával is készíthetjük)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »