Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült csirke recept

Őzgerincben sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek tejföl
    • 4 ek finomliszt
    • 2 csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon
    • bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kisebb vöröshagyma reszelve

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát adunk hozzá, és kevés olajon pár perc alatt elősütjük.

    A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a reszelt (vagy apróra vágott) hagymával és a sajttal alaposan összekeverjük. Belekeverjük az elősütött húst is.

    Az őzgerinc formát először sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon.

    Öntsük bele a tölteléket, és hajtsuk be a szalonnák kilógó végét. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére már a fólia nélkül.

    Tipp:

    Melegen és hidegen is fogyasztható. Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá