Őzgerincben sült csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Őzgerincben sült csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 5 ek tejföl
  • 4 ek finomliszt
  • 2 csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon
  • bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát adunk hozzá, és kevés olajon pár perc alatt elősütjük.

A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a reszelt (vagy apróra vágott) hagymával és a sajttal alaposan összekeverjük. Belekeverjük az elősütött húst is.

Az őzgerinc formát először sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon.

Öntsük bele a tölteléket, és hajtsuk be a szalonnák kilógó végét. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére már a fólia nélkül.

Tipp:

Melegen és hidegen is fogyasztható. Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.