Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszi csirkecomb vajas páccal recept

Őszi csirkecomb vajas páccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • igény szerinti mennyiségű csirkecomb
    • vaj
    • 1 cs magyaros fűszerkeverék
    • olaj
    • szilva és füge
    • 1 fej hagyma
    • 200 ml főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tejszínbe is), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá illetve kevés vizet, majd sütni kezdjük (175 fokon ).

    Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát. Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.

    Amikor szép piros a hús, a tejszínben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük. Kb 10 perc múlva elzárjuk a sütőt.

    Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Az őszi elnevezést a szilva és a füge miatt kapta az étel. Az ősz gyümölcsei, melyek nemcsak lekvárnak vagy magukban fogyasztva ízletesek.
    Tettem egy próbát és csirkecombokkal társítottam Őket. Jól tettem! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá