Hozzávalók:
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tejszínbe is), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá illetve kevés vizet, majd sütni kezdjük (175 fokon ).
Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát. Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.
Amikor szép piros a hús, a tejszínben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük. Kb 10 perc múlva elzárjuk a sütőt.
Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Az őszi elnevezést a szilva és a füge miatt kapta az étel. Az ősz gyümölcsei, melyek nemcsak lekvárnak vagy magukban fogyasztva ízletesek.
Tettem egy próbát és csirkecombokkal társítottam Őket. Jól tettem! ;)