Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós kacsacomb újhagymás tört burgonyával és roppanós lilakáposztával recept

Omlós kacsacomb újhagymás tört burgonyával és roppanós lilakáposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 darab kacsacomb
    • himalája só
    • morzsolt majoránna
    • egy maréknyi felkockázott kacsaháj , vagy ennek hiányában bármilyen zsiradék
    • 6 darab nagyobb burgonya
    • 3 szál újhagyma
    • egy kisebb fej lilakáposzta
    • egy kisebb fej vöröshagyma
    • kettő evőkanálnyi barna cukor
    • őrölt kömény
    • ecet

    Elkészítése:

    A kacsacombokat átmossuk, majd az esetlegesen előforduló tollmaradékoktól, tokmaradékoktól megszabadítjuk. A bőrt óvatosan bevagdossuk hosszanti és kereszt irányba úgy hogy a húsát ne vágjuk be csak a bőrt.

    Himalája sóval átsózzuk, morzsolt majorannával áthintjük és a tepsibe a már összekockázott kacsahájra helyezzük. Alufóliával letakarva fél-, 1 órát hagyjuk, hogy a só és a fűszerek átjárják.

    160-170 fokon kb 2, -2,5 óra alatt puhára omlósra sütjük.

    A kis fej vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk majd szeleteljük. Egy teáskanálnyi zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadunk két evőkanálnyi barna cukrot, kissé átkaramellizáljuk és a már megmosott, csíkokra vágott lilahagymát ráhalmozzuk, felöntjük vízzel, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, körülbelül két evőkanálnyi ecettel meglocsoljuk majd puhára főzzük.

    Ha szükséges puhulás után még ízesíthetjük további cukor, vagy ecet hozzáadásával.

    A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor kihűltek, megpucoljuk, áttörjük, vagy felkockázzuk.

    A 3 szál újhagymát megmossuk, karikázzuk, egy kevés kacsazsíron átpároljuk és hozzáadva az előkészített burgonyát alaposan elkeverjük, sóval áthintjük.

    Tipp:

    További fotók a blogon megtekinthetők

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá