Olaszos csirke recept
Hozzávalók:
- 10-15 db csirke felsőcomb
- 0,5 liter paradicsomlé
- só, bazsalikom, cukor, fokhagyma a paradicsomlébe ízlés szerint
- 15 dkg (füstölt) sajt
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat kicsontozom, lebőrözöm. Egy tepsit olajjal kikenek, majd beleteszem a combokat, de előtte besózom.
A paradicsomlébe rakok sót, bazsalikomot, cukrot, fokhagymàt ízlés szerint, majd a húsra öntöm.
Alufólia alatt kb 45 percig sütöm, majd leveszem. Mikor a paradicsimlé már majdnem teljesen elfőtt, akkor sajttal megszóróm és még sütöm 10-15 percet.
Akkor jó, ha már a patadicsomlé teljesen besűrűdödött és az olaj már látszik a tepsi alján.
Tipp:
Próbáltam csirkemellel is, nekem az nagyon száraz volt, illetve sima trappistával is, de akkor nem jött ki az ízhatás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









