Olaszos csirke recept

Hozzávalók:
- 10-15 db csirke felsőcomb
- 0,5 liter paradicsomlé
- só, bazsalikom, cukor, fokhagyma a paradicsomlébe ízlés szerint
- 15 dkg (füstölt) sajt
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat kicsontozom, lebőrözöm. Egy tepsit olajjal kikenek, majd beleteszem a combokat, de előtte besózom.
A paradicsomlébe rakok sót, bazsalikomot, cukrot, fokhagymàt ízlés szerint, majd a húsra öntöm.
Alufólia alatt kb 45 percig sütöm, majd leveszem. Mikor a paradicsimlé már majdnem teljesen elfőtt, akkor sajttal megszóróm és még sütöm 10-15 percet.
Akkor jó, ha már a patadicsomlé teljesen besűrűdödött és az olaj már látszik a tepsi alján.
Tipp:
Próbáltam csirkemellel is, nekem az nagyon száraz volt, illetve sima trappistával is, de akkor nem jött ki az ízhatás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »