Olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 10 dkg olajbogyós sonka
- 10 dkg trappista sajt
A panírhoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg morzsa
Sütéshez:
- 5 dl olaj
Köretnek:
- 40 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 3 ek olaj
- pritaminpaprika
Elkészítése:
A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, hogy fólia között kiveregetve szép nagy szeleteket kapjunk. Két nagy szelet legyen. Megsózzuk, borsozzuk, majd az olajbogyós sonkaszeletekkel betakarjuk.
A sajtot hosszúkás rudakra vágjuk, és a sonka közepére rakjuk. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
Tojásba, lisztbe, majd morzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép lassan aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, még forrón kivesszük a fa fogpiszkálót, és ferde szeletekre vágjuk a töltött mellszeleteket.
A rizsből, borsóból,és petrezselyemből rizibizit készítünk köretnek. Ehhez kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve puhára főzzük. A zöldborsót forrásban lévő vízben pár perc alatt puhára főzzük. Ha kész a rizs, hozzákeverjük a borsót, és az aprított petrezselymet.
Díszítsük pritaminpaprikával, vagy uborkával, paradicsommal.
Az olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 7 g