Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva recept

Olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 10 dkg olajbogyós sonka
    • 10 dkg trappista sajt

    A panírhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg morzsa

    Sütéshez:

    • 5 dl olaj

    Köretnek:

    • 40 dkg rizs
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyem
    • bors
    • 3 ek olaj
    • pritaminpaprika

    Elkészítése:

    A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, hogy fólia között kiveregetve szép nagy szeleteket kapjunk. Két nagy szelet legyen. Megsózzuk, borsozzuk, majd az olajbogyós sonkaszeletekkel betakarjuk.

    A sajtot hosszúkás rudakra vágjuk, és a sonka közepére rakjuk. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.

    Tojásba, lisztbe, majd morzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép lassan aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, még forrón kivesszük a fa fogpiszkálót, és ferde szeletekre vágjuk a töltött mellszeleteket.

    A rizsből, borsóból,és petrezselyemből rizibizit készítünk köretnek. Ehhez kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve puhára főzzük. A zöldborsót forrásban lévő vízben pár perc alatt puhára főzzük. Ha kész a rizs, hozzákeverjük a borsót, és az aprított petrezselymet.

    Díszítsük pritaminpaprikával, vagy uborkával, paradicsommal.

    Az olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 199 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá