Hozzávalók:
A panírhoz:
Sütéshez:
Köretnek:
Elkészítése:
A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, hogy fólia között kiveregetve szép nagy szeleteket kapjunk. Két nagy szelet legyen. Megsózzuk, borsozzuk, majd az olajbogyós sonkaszeletekkel betakarjuk.
A sajtot hosszúkás rudakra vágjuk, és a sonka közepére rakjuk. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
Tojásba, lisztbe, majd morzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép lassan aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, még forrón kivesszük a fa fogpiszkálót, és ferde szeletekre vágjuk a töltött mellszeleteket.
A rizsből, borsóból,és petrezselyemből rizibizit készítünk köretnek. Ehhez kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve puhára főzzük. A zöldborsót forrásban lévő vízben pár perc alatt puhára főzzük. Ha kész a rizs, hozzákeverjük a borsót, és az aprított petrezselymet.
Díszítsük pritaminpaprikával, vagy uborkával, paradicsommal.