Olajbogyósonkás-sajtos csirkemell rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 10 dkg olajbogyós sonka
  • 10 dkg trappista sajt

A panírhoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg morzsa

Sütéshez:

  • 5 dl olaj

Köretnek:

  • 40 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 3 ek olaj
  • pritaminpaprika

Elkészítése:

A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, hogy fólia között kiveregetve szép nagy szeleteket kapjunk. Két nagy szelet legyen. Megsózzuk, borsozzuk, majd az olajbogyós sonkaszeletekkel betakarjuk.

A sajtot hosszúkás rudakra vágjuk, és a sonka közepére rakjuk. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.

Tojásba, lisztbe, majd morzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép lassan aranybarnára sütjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, még forrón kivesszük a fa fogpiszkálót, és ferde szeletekre vágjuk a töltött mellszeleteket.

A rizsből, borsóból,és petrezselyemből rizibizit készítünk köretnek. Ehhez kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve puhára főzzük. A zöldborsót forrásban lévő vízben pár perc alatt puhára főzzük. Ha kész a rizs, hozzákeverjük a borsót, és az aprított petrezselymet.

Díszítsük pritaminpaprikával, vagy uborkával, paradicsommal.