Nem lehet abbahagyni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirke darabolva, vagy 6 db egész csirkecomb
A fűszerkeverékhez:
- 5 dkg liszt
- 1 púpos kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 púpos teáskanál só
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt kömény
Továbbá:
- 10 dkg.reszelt füstölt sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- 4 evőkanál olaj/kókuszzsír,stb./
- 1 dkg vaj a tepsi/jénai kikenéséhez
Elkészítése:
A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük.
A csirkedarabokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük,/ne legyen vizes a hús!/majd a kivajazott sütőtálba rakjuk.
A maradék fűszerkeveréket rászórjuk a tetejére, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, a reszelt sajtot rászórjuk, végül a tejfölt az olajjal összekeverjük és egyenletesen a tetejére öntjük.
Forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm.
Párolt rizs, sült burgonya, vajas zöldség illik hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »