Nem lehet abbahagyni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirke darabolva, vagy 6 db egész csirkecomb
A fűszerkeverékhez:
- 5 dkg liszt
- 1 púpos kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 púpos teáskanál só
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt kömény
Továbbá:
- 10 dkg.reszelt füstölt sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- 4 evőkanál olaj/kókuszzsír,stb./
- 1 dkg vaj a tepsi/jénai kikenéséhez
Elkészítése:
A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük.
A csirkedarabokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük,/ne legyen vizes a hús!/majd a kivajazott sütőtálba rakjuk.
A maradék fűszerkeveréket rászórjuk a tetejére, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, a reszelt sajtot rászórjuk, végül a tejfölt az olajjal összekeverjük és egyenletesen a tetejére öntjük.
Forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm.
Párolt rizs, sült burgonya, vajas zöldség illik hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










