Narancsos-rozmaringos kacsacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 3 narancs
- 4 szál friss rozmaring
- 1 tk himalája só
- (frissen tekert) feketebors
- 12 ek sör
Elkészítése:
A combokat megmossuk és lecsepegtetjük.
A narancsokat vastagabb karikára vágjuk, a tárkonyt folyóvíz alatt szintén megmossuk.
A kacsacombok külső peremén a bőrét az ujjunkkal a hártyától elválasztjuk és alácsúsztatunk 1-1 narancskarikát.
Egy vízzel kiöblített (zsiradék nem kell!) tepsi aljára lerakjuk a rozmaring ágakat és a maradék narancskarikákat, végül a húsos felét megsózva, a megtöltött kacsacombokat is végigsorakoztatjuk úgy, hogy a bőrös fele legyen felül.
A combokat megsózzuk, frissen tekerünk rá egy kis borsot, lezárjuk alufóliával és az előmelegített sütőbe téve 200 fokon 60-70 percig pároljuk.
Ekkor levesszük az alufóliát, a hőfokot 185-re állítjuk és további 1 órán át szép lassan, kívül pirosra, ropogósra, belül finom puha omlósra megsütjük. Amikor már kezd egy kis piroskás színt kapni, combonként 2 evőkanál sört locsolunk a bőrére, ettől lesz finom ropogós!
Bármilyen körettel tálalhatjuk ami illik a sültekhez, én most finom kis tavaszi, frissen sütött parázskrumplival és a kacsacombok közé tett sült gombával szervíroztam a családnak.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A sörrel locsolásnál nem kell félni az alkoholtartalom miatt, hiszen az hő hatására pillanatok alatt elillan belőle!