Narancsos-rozmaringos kacsacomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 kacsacomb
  • 3 narancs
  • 4 szál friss rozmaring
  • 1 tk himalája só
  • (frissen tekert) feketebors
  • 12 ek sör

Elkészítése:

A combokat megmossuk és lecsepegtetjük.

A narancsokat vastagabb karikára vágjuk, a tárkonyt folyóvíz alatt szintén megmossuk.

A kacsacombok külső peremén a bőrét az ujjunkkal a hártyától elválasztjuk és alácsúsztatunk 1-1 narancskarikát.

Egy vízzel kiöblített (zsiradék nem kell!) tepsi aljára lerakjuk a rozmaring ágakat és a maradék narancskarikákat, végül a húsos felét megsózva, a megtöltött kacsacombokat is végigsorakoztatjuk úgy, hogy a bőrös fele legyen felül.

A combokat megsózzuk, frissen tekerünk rá egy kis borsot, lezárjuk alufóliával és az előmelegített sütőbe téve 200 fokon 60-70 percig pároljuk.

Ekkor levesszük az alufóliát, a hőfokot 185-re állítjuk és további 1 órán át szép lassan, kívül pirosra, ropogósra, belül finom puha omlósra megsütjük. Amikor már kezd egy kis piroskás színt kapni, combonként 2 evőkanál sört locsolunk a bőrére, ettől lesz finom ropogós!

Bármilyen körettel tálalhatjuk ami illik a sültekhez, én most finom kis tavaszi, frissen sütött parázskrumplival és a kacsacombok közé tett sült gombával szervíroztam a családnak.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A sörrel locsolásnál nem kell félni az alkoholtartalom miatt, hiszen az hő hatására pillanatok alatt elillan belőle!