Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nápolyi csirke recept

Nápolyi csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 csirke felsőcomb
    • 1 cs szarvacska tészta
    • 10 dkg főtt, füstölt sonka
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál olaj
    • fél citrom leve
    • só,bors
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:
    A combot megsózom és mindkét oldalát megpirítom. Ezután felöntöm citromlével, 1 dl vízzel és fedő alatt majdnem készre párolom. Közben a tésztát kifőzöm. Vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejjel és a csirke pecsenyelével. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem az apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem és kiforralom. Tepsibe teszem a tészta felét, ráfektetem a csirkecombot, egy keveset rálocsolok a sonkás mártásból, majd betakarom a megmaradt tésztával. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére teszem és sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá