Nápolyi csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb
  • 1 cs szarvacska tészta
  • 10 dkg főtt, füstölt sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél citrom leve
  • só,bors
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:
A combot megsózom és mindkét oldalát megpirítom. Ezután felöntöm citromlével, 1 dl vízzel és fedő alatt majdnem készre párolom. Közben a tésztát kifőzöm. Vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejjel és a csirke pecsenyelével. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem az apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem és kiforralom. Tepsibe teszem a tészta felét, ráfektetem a csirkecombot, egy keveset rálocsolok a sonkás mártásból, majd betakarom a megmaradt tésztával. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére teszem és sütöm.