Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros-paradicsomos csirkemell recept

Mustáros-paradicsomos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 3 ek dijoni mustár
    • 3 ek dijoni magos mustár
    • 12 cherry paradicsom
    • 2 ek olaj
    • 2 ek (lm) vaj
    • 2 ek (gm) lisztkeverék
    • 4 dl tej
    • 25 dkg (lm) sajt reszelve
    • ízlés szerint só
    • bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbevágott paradicsomokat.

    Az olajat a vajjal felhevítjük, hozzáadom a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és alaposan elkeverjük.

    Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

    A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább.

    Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A mustáros-paradicsomos csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 160 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá