Mustáros-paradicsomos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek dijoni mustár
  • 3 ek dijoni magos mustár
  • 12 cherry paradicsom
  • 2 ek olaj
  • 2 ek (lm) vaj
  • 2 ek (gm) lisztkeverék
  • 4 dl tej
  • 25 dkg (lm) sajt reszelve
  • ízlés szerint só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbevágott paradicsomokat.

Az olajat a vajjal felhevítjük, hozzáadom a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és alaposan elkeverjük.

Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább.

Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!