Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini saslik tzatziki salátával recept

Mini saslik tzatziki salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Saslik:

    • 300 g csirkemell filé
    • 1 kis doboz tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 1 közepes fej fokhagyma
    • koktél paradicsom
    • 6-8 közepes krumpli
    • 1 ek olaj

    Tzatziki:

    • 1 nagyobb kígyóuborka
    • 1 nagy csipet só
    • 2 dl sűrű, krémes tejföl
    • 1 csipet só
    • 1 borsónyi mustár
    • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 kk olívaolaj

    Elkészítése:

    Saslik:

    A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a krumplit megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a sóval, a borssal és a 4 préselt (vagy apróra kockázott) fokhagymával. Ebbe belekeverjük a csirkemellet, majd egy éjszakát hagyjuk állni ebben a pácban. A krumplit is fűszerezzük és elkeverjük 1 evőkanál olajjal.

    Másnap megtisztítjuk a paradicsomot. Elővesszük a husit, a krumplit és a fokhagymát. Kis 10 centis fogpiszkálóra húzgáljuk a hozzávalókat (természetesen normál saslik pálcára is tehetjük). Egy tepsibe tesszük a maradék krumplit, majd ráfektetjük a saslikokat. 180 fokos sütőben 20-25 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk.

    Tzatziki:

    Az uborkát alaposan megtisztítjuk, és lereszeljük. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Meghintjük a borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a finomra vágott kaprot. Jól átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültek és grillezett húsok mellé kiváló kísérő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá