Mini saslik tzatziki salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Saslik:
- 300 g csirkemell filé
- 1 kis doboz tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 közepes fej fokhagyma
- koktél paradicsom
- 6-8 közepes krumpli
- 1 ek olaj
Tzatziki:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy csipet só
- 2 dl sűrű, krémes tejföl
- 1 csipet só
- 1 borsónyi mustár
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 kk olívaolaj
Elkészítése:
Saslik:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a krumplit megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a sóval, a borssal és a 4 préselt (vagy apróra kockázott) fokhagymával. Ebbe belekeverjük a csirkemellet, majd egy éjszakát hagyjuk állni ebben a pácban. A krumplit is fűszerezzük és elkeverjük 1 evőkanál olajjal.
Másnap megtisztítjuk a paradicsomot. Elővesszük a husit, a krumplit és a fokhagymát. Kis 10 centis fogpiszkálóra húzgáljuk a hozzávalókat (természetesen normál saslik pálcára is tehetjük). Egy tepsibe tesszük a maradék krumplit, majd ráfektetjük a saslikokat. 180 fokos sütőben 20-25 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk.
Tzatziki:
Az uborkát alaposan megtisztítjuk, és lereszeljük. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Meghintjük a borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a finomra vágott kaprot. Jól átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültek és grillezett húsok mellé kiváló kísérő.