Hozzávalók:
Saslik:
Tzatziki:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a krumplit megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a sóval, a borssal és a 4 préselt (vagy apróra kockázott) fokhagymával. Ebbe belekeverjük a csirkemellet, majd egy éjszakát hagyjuk állni ebben a pácban. A krumplit is fűszerezzük és elkeverjük 1 evőkanál olajjal.
Másnap megtisztítjuk a paradicsomot. Elővesszük a husit, a krumplit és a fokhagymát. Kis 10 centis fogpiszkálóra húzgáljuk a hozzávalókat (természetesen normál saslik pálcára is tehetjük). Egy tepsibe tesszük a maradék krumplit, majd ráfektetjük a saslikokat. 180 fokos sütőben 20-25 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk.
Az uborkát alaposan megtisztítjuk, és lereszeljük. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Meghintjük a borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a finomra vágott kaprot. Jól átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültek és grillezett húsok mellé kiváló kísérő.