Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-tárkonyos csirkeragu recept

Mézes-tárkonyos csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 4 szelet bacon
    • 20 dkg gomba
    • 2 közepes csemege uborka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 dl fehérbor
    • 1 mokkáskanál tárkony
    • bors
    • majoránna
    • ételízesítő
    • 1 kis pohár tejföl

    Elkészítése:

    A kockákra vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztom. Hozzáadom a vöröshagymát és a foghagymát, majd üvegesre pirítom. Ezután belerakom a felkockázott húst és addig pirítom, míg egy kis színt kap.

    Hozzáadom a felszeletelt gombát és az uborkát. Beleteszem a mézet, mustárt és hozzáöntöm a bort és belerakom a fűszereket.

    Mikor a hús megpuhult a tejföllel besűrítem. Tésztával vagy rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá